Hypotheekadvies bij grote banken is van mindere kwaliteit

'Hypotheekadvies banken is van mindere kwaliteit'

AMSTERDAM - Hypotheekadvies bij grote banken is goedkoper, maar de kwaliteit van het advies is lager dan bij hypotheekketens en tussenpersonen.

Dat blijkt uit onderzoek door vergelijkingssite Independer.nl onder 9600 Nederlanders.

Consumenten betalen bij grote banken gemiddeld 2036 euro voor advies. Bij intermediairs ligt dit bedrag op 2714 euro; bij hypotheekketens op 2855 euro.

Het beste advies werd gegeven bij tussenpersonen; met een gemiddelde van 9,1 op een schaal van 10 scoren zij het hoogst onder ruim 28.500 Nederlanders. Hypotheekketens volgen met een 8,9; grote banken krijgen gemiddeld een 8,0 als cijfer.

 

Tussenpersonen

 

Uit de kwaliteitscheck van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) komen ook de tussenpersonen als winnaar uit de bus als het om kwaliteit gaat. Zij scoren het hoogst met betrekking tot het geven van informatie over kosten, verhuisregeling, rentekorting, bijleenregeling en bouwdepot. De hypotheekketens scoren net iets lager.

Grote banken staan onderaan als het om de kwaliteit van informatie gaat; slechts 44 procent heeft de kosten van het advies voldoende besproken.

Eerder deze maand werd al bekend dat grote banken goedkoper zijn in hun hypotheekadvies, ook na de invoering van het provisieverbod per 1 januari.

 

..

Uw Polissen bij Nh1816 inzien ?


Klik op de onderstaande afbeelding en log in met de codes die op het door u ontvangen pasje staan.